Ga naar de inhoud

Geschiedenis

Het begon allemaal op een zondagmorgen in het voorjaar van 1985. Er zong een jongerenkoor tijdens de kerkdienst in de Nederlands Hervormde Kerk te Borssele. Verschillende aanwezigen, waaronder Corrie Smits, Ella van der Does en de toenmalige predikant, de heer Aad Roest, waren erg enthousiast en voelden zelf wel iets voor zo’n koor. Corrie en Aad zetten hun schouders eronder en er werd een plan opgesteld. Afgesproken werd dat minimaal 20 aspirant-leden zich moesten aanmelden en dat er een dirigent en begeleider gevonden dienden te worden. Dat lukte allemaal: Ad Bakhuyzen wilde het koor dirigeren en Jaap Bruinooge zou de begeleiding op het keyboard voor zijn rekening nemen. Later werd Danny de Feijer de vaste pianist.
Op 3 september 1985 vond de allereerste repetitie plaats. Happy Voices was een feit! Er werd wekelijks geoefend in het Verenigingsgebouw ‘Vijverzicht’ te Borssele. Het eerste optreden vond datzelfde jaar nog plaats tijdens de Kerstzangdienst in Borssele, samen met nog twee andere koren uit het dorp.
Het was inmiddels 1986 toen de vereniging ‘Happy Voices’ officieel in het leven werd geroepen. Met de opbrengst van een fancy fair werd een professioneel keyboard met versterking aangeschaft waardoor de kwaliteit van de optredens met sprongen vooruitging. Toen in 1989 Cisca Zijlstra bij het koor kwam spelen op haar dwarsfluit, betekende dat opnieuw een flinke muzikale vooruitgang. Er werd hard gewerkt, want er moest een repertoire worden opgebouwd. Al gauw kwamen er uitnodigingen uit heel Zuid-Beveland en er werd regelmatig gezongen in kerken, verzorgingstehuizen en tijdens zangavonden, ook voor de NCRV. Het koor luisterde in de loop der tijd al vele kerkdiensten, huwelijken, doopdiensten en evenementen op. Ook werd er diverse malen samengewerkt met andere jongerenkoren zoals ‘Polyhymnia’ en ‘Nova Melodica’.

Eind jaren ’80 heeft Aart Kot het dirigeerstokje overgenomen van Ad Bakhuizen. Enkele jaren heeft hij het koor gedirigeerd onder begeleiding van Danny de Feijer. Daarna heeft Corrie Smits het dirigeerstokje overgenomen. In 2005 heeft Jacoline van der Plasse het dirigeerstokje overgenomen van Corrie Smits. Na het vertrek van pianist Richard van de Kreeke eind 2009 vond Happy Voices in Estel van Opdorp een enthousiaste opvolger. Vanaf januari 2013 ging hij zich echter fulltime bezig houden met zijn eigen pianoschool. Gelukkig had Happy Voices reeds voor zijn vertrek een nieuwe toetseniste gevonden. Niemand minder dan Eveline de Zwarte, bekend van jongerenkoor ´Nova Melodica’, dat zij maar liefst 20 jaar heeft begeleid, werd onze nieuwe pianiste. Zij werd regelmatig bijgestaan door Eline van Daalen op de dwarsfluit. In de zomer van 2019 besloten beide dames te stoppen met de begeleiding i.v.m. het volgen van een opleiding en een drukke baan. Tim Eggebeen uit Goes is sinds januari 2020 onze nieuwe toetsenist. Tim was ook de toetsenist van gospelkoor Testimony uit Goes en al eerder begeleidde hij jongerenkoor Elsafan uit Goes. Regelmatig wordt hij extra versterkt door ons “jong”-combo waar we super trots op zijn! Stijn Baas op het drumstel en Jens Goudzwaard op zijn gitaar. Het koor treedt tegenwoordig op door heel Zeeland en incidenteel ook daarbuiten. We oefenen elke maandagavond in ‘De Ontmoeting’ te ’s-Gravenpolder.

Anno nu is er al met al heel wat veranderd. Happy Voices is geen jongerenkoor meer. Maar een aantal trouwe leden van het eerste uur is nog steeds van de partij.
En we brengen nog altijd zingend het Woord van God over aan iedereen die naar ons luisteren wil! 

Happy Voices

Contact

Contact: Contactformulier
Mailadres: info@koorhappyvoices.nl
Repeteren: maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het gebouw de Ontmoeting
’s – Gravenstraat in ‘s- Gravenpolder.